תחום הרכבים החשמליים והמעבר לאנרגיה מתחדשת בתחומים רבים הביאו לביקוש הרב במשאבים שעד היום הצורך בהם היה מינימלי עד סביר. בשנים בודדות הביקוש למשאבים אלו עלה בצורה חדה בצורה כזו שהחברות העוסקות בתחום והמספקות את אותם משאבים, לא מסוגלות לעמוד בקצב הגדילה הבלתי נגמר של הביקוש לאור ההתפתחויות הטכנולוגיות של העשור הנוכחי. בין הפיתוחים האלו נמנים גם המובילים בדרישה הרק הולכת וגדלה – הסוללות לרכבים החשמליים ולעמדות אחסון אנרגיה (ביתיות וגם תעשייתיות).
כיום שתי סוגי הסוללות הנפוצות ביותר הינן:
- ניקל, קובלט ואלומיניום
- ניקל, קובלט, *מנגניז *(Manganese – Wikipedia)
בסוג הראשון משתמשים בכ-80% של ניקל ואילו בשני בכ-30%.
(סוללות רכבי טסלה מיוצרות כש-55% מהסוללה הוא ניקל).
ניקל הוא היסוד העיקרי כאשר הוא משולב עם עוד אחוזים בודדים של מתכות אחרות על מנת לקבל תכונות ספציפיות המתאימות לשימושים שונים כגון: עמידות בחום גבוה, חוזק, דחיסות ועוד'…
כיום, אינדונזיה היא היצרנית הגדולה ביותר של ניקל, אך ישנן אכיפות והגבלות בתחום הכרייה במדינה כך שהכל יכול להשתנות מבחינה זו. נכון לעכשיו ישנן 5 חברות גדולות שכורות ניקל בקנה מידה משמעותי, על מקום שלישי, רביעי וחמישי אין צורך לדבר כלל.. אלו חברות שכורות הרבה ניקל אך לא מספיק בכדי להצליח לספק את הדרישה הקיימת וההולכת וגדלה מיום ליום.
החברה הגדולה ביותר היא 'Rio Tinto'. ריו הואשמה בהרעלת נהרות רבים ממכרים שהפקירה במשך שנים ובפעולות כריה מעורערות, טסלה אפילו גינו בפומבי את הפעולות המסוכנות ואמרו כי טסלה לעולם לא תעבוד עם חברות כריה הפוגעות בטבע ומסכנות חיי אדם. צודקים לחלוטין לדעתי.
החברה השניה בגודלה בכריית ניקל היא 'Vale' הם כורים בכ-30 מדינות והם מבוססים בריו ברזיל. החברה הזו כבר עבדה בעבר (לפי מיידעים שלי) עם טסלה ועם כמה חברות נוספות בתחום ויש לה סיכוי מעולה להיות האחת והיחידה שמסוגלת לנצח בתחרות חימוש הניקל, וכמו שראוי גם, ללא פגיעה בטבע וסיכום חיי אדם. אני מאמין כי המהפכה התעשייתית בעולם החשמלי תביא ל 'Vale' כמות עבודה שתבטיח את שגשוגה בלפחות ה10 שנים הבאות.