מדיי יום אנחנו רואים יותר ויותר רכבים חשמליים (100%) מסביבנו.
מאחורי השינוי הזה עומדת תעשיה ששינוי המסלול בה קרב ובא, שינוי שמוביל למהפכה התעשייתית של המאה הנוכחית.
אבל מעטים שואלים מה קורה בתעשייה שעוברת תהליך שכזה בתחום גיוס העובדים, המוחות, 'הטאלנטים'?
התעשייה התמיד מתפתחת שנכנסת לעשור המעניין ביותר שלה מאז המצאת הגלגל בכבודו ובעצמו מקשה מאוד על מורכבות הגיוס.
חברות רכב מסורתיות כמו 'ג'נרל מוטורס' , 'פורד' , 'טויוטה' , 'וולקס וואגן' ועוד… נאלצות לגייס כמות עובדים גדולה מאוד בתחומים רבים בהם החברה לא עסקה מעולם כמו הנדסת חומרים מיוחדים, סוללות, כריית חומרים שונים מהרגיל, סטנדרט גבוה חדש ובעיקר מספר רב של רגולציות החדשות לחברות מסורתיות בתחום הרכב אשר הופכות את המעבר החד לעולם חשמלי לקשה מאוד עבורן, כשבראש גיוס עובדים.
גיוס העובדים במעבר לעתיד חשמלי מקשה על חברות רכב מסורתיות מכיוון שלחברות אלה אין ניסיון בתחומים השונים החדשים הדרושים על מנת לייצר רכב חשמלי בקנה מידה של ייצור ולא רק של קונספט.


עוד קושי הוא הרצון הקיצוני של סטודנטים (ארה"ב) לעבוד 'בטסלה' / 'ספייס אקס' בבעלות אילון מאסק או כמו איך שהוא קורה לעצמו – 'דה טכנו קינג'.
כשהרוב המכריע של המוחות רוצה לעבוד בטסלה ורק לאחר מכן במידה ולא מתקבל מגיע לחברות המסורתיות הופך את התחרות על המוחות לקושי אדיר עבור חברות הרוצות להתקדם לעתיד חשמלי, גם אם הן מוכנות להוציא סכומי עתק על משכורות או על תנאים מפנקים ביותר לעובדים וחוזים מנופחים שבכל זמן אחר לא היו עולים על הנייר.
טסלה עובדת שונה. הם לא נלחמים. ומשכורת? להפתעתי מאוד נמוכה ביחס לשאר שוק תעשיית הרכב בהתחשבות בממוצע המשכורות לכלל התפקידים, אך אם התמזל מזלכם והתקבלתם, תקבלו הזדמנות לרכישת מניות של חברת 'טסלה' לפי המחיר הנמוך ביותר של הרבעון האחרון – משמע, רוב הקולגות שלכם מיליונרים ולא עובדים עבור הכסף כבר מזמן, מה שמקל על הרבה סטודנטים וטאלנטים בתחומים הרלוונטים לתעשייה לא לשקול אופציה אחרת מאשר טסלה.
מעניין מאוד מה יוביל שינוי זה בחברה שלנו, בתעסוקת תחום הרכב שכיום מאכיל עשרות עד מאות מיליוני משפחות ברחבי העולם. האם אותן כמות משרות תישאר ורק ישתנו סוגי המשרות או שהמעבר לאנרגיה מתחדשת ולרכבים חשמליים יביא אתו את המהפכה התעשייתית הגדולה ביותר שנראה בחיינו ותוביל לאוטומציה כמעט מוחלטת של תעשייה שלמה.